Internet Marketing

SEO – Website optimalisatie & Linkbuilding

Wat is het: Een algoritmische penalty die specifiek gericht is op sites die spammyteembouwtechnieken gebruiken (zoals schaduwrijke gastposting en blogcommentaarspam).

Hoe het te vermijden: Bouw alleen white hat-links. Er zijn gegevens om te laten zien dat je Penguin kunt ontwijken door exact dezelfde ankertekst te minimaliseren (ik zeg dat ankertekst deel uitmaakt van het verhaal … maar het gaat meer om vertrouwen). Dat gezegd hebbende, is de eenvoudigste manier om Penguin te vermijden, het vermijden van schaduwachtige koppelingen (ongeacht ankertekst).

Handmatige straf / onnatuurlijke links

Wat het is: Een handmatige boete van iemand bij Google. In tegenstelling tot Penguin, stuurt Google u een bericht via de Google Search Console:

Onnatuurlijke links

Hoe het te vermijden: Niemand buiten Google weet hoe sites worden getarget op handmatige boetes. Ik neem aan dat een algoritme een website opgespoord heeft die potentieel het systeem speelt. En ze bellen die site naar iemand bij Google voor een handmatige beoordeling. De beste manier om een ​​handmatige straf te vermijden, is dus om een ​​piepschoon linkprofiel te hebben.

Ook kunt u, in tegenstelling tot Penguin, herstellen van een handmatige boete door links af te wijzen en een verzoek tot heroverweging in te dienen.

Triggers voor Penguin

Penguin heeft zich gericht op twee specifieke praktijken:

Linkschema’s – Het ontwikkelen, aanschaffen of kopen van backlinks van websites van lage of niet-gerelateerde websites, waardoor een kunstmatig beeld ontstaat van populariteit en relevantie in een poging Google te manipuleren om hoge rankings te behalen. Een verzekeringsmaatschappij in Tampa zou bijvoorbeeld internetforums kunnen vullen met spamcommentaar die zichzelf als “beste verzekeringsmaatschappij in Tampa” verbindt, waardoor de schijn van relevantie voor deze onnatuurlijke links ten onrechte wordt opgeblazen. Of hetzelfde bedrijf zou kunnen betalen om links te hebben met het lezen van ‘beste verzekeringsmaatschappij in Tampa’ op een niet-gerelateerd artikel van derden over hondenverzorging; inhoud die geen verband houdt met het onderwerp.

Keyword stuffing – Een webpagina vullen met grote aantallen trefwoorden of herhalingen van zoekwoorden in een poging om rang te manipuleren via de schijn van relevantie voor specifieke zoektermen. Een onnatuurlijke herhaling van zoekwoorden op een bepaalde pagina kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Hoe kan ik ontdekken of ik door Penguin ben geraakt?

Ten eerste is het belangrijk om onderscheid te maken tussen Penguin en een handmatige straf voor onnatuurlijk linken. Kort gezegd, Penguin is een Google-indexfilter dat op alle websites van toepassing is, terwijl een handmatige straf specifiek is voor een enkele website waarvan Google heeft vastgesteld dat deze spamt. Deze handmatige boetes kunnen het gevolg zijn van het feit dat een bepaalde website wordt gerapporteerd door Google-gebruikers voor spam, en er wordt ook gespeculeerd dat Google mogelijk sommige industrieën (zoals bedrijven die betaaldagleningen aanbieden) meer dan andere handmatig monitoren (zoals cupcake bakkerijen).

Als de analyses van uw website een daling van de rangorde of verkeer weergeven op een datum die is gekoppeld aan een Penguin-update, dan was dit filter mogelijk van invloed op u. Zorg ervoor dat u verwachte verkeersfluctuaties van verschijnselen zoals seizoensgebondenheid hebt uitgesloten (bijvoorbeeld een kerstboomboerderij in april) en evalueer zorgvuldig of uw zoekwoordoptimalisatie of koppelingspraktijken als spam door Google worden beschouwd, waardoor uw site kwetsbaar is voor een update zoals Penguin.

Hoe te herstellen van Penguin

In tegenstelling tot een handmatige link penalty, waarvoor u een heroverwegingsverzoek bij Google moet indienen nadat u het huis hebt opgeschoond, dient u niet een dergelijk verzoek in om een ​​Penguin-sanctie op te heffen. In plaats daarvan zal het ondernemen van actie om problemen te verhelpen vaak ‘vergeving’ opleveren de volgende keer dat Googlebot uw site gaat crawlen. Deze herstelstappen omvatten:

Het verwijderen van onnatuurlijke links waarover je controle hebt, inclusief links die je zelf hebt gemaakt of die je hebt laten plaatsen op websites van derden. De afwijzing van spam-achtige links die u niet kunt beheren
De herziening van de inhoud van uw website om over-optimalisatie te verhelpen, en ervoor te zorgen dat zoekwoorden op een natuurlijke manier worden geïmplementeerd in plaats van op een robotachtige, herhaalde of onzinnige manier op pagina’s waar dit geen relatie is tussen het onderwerp en de zoekwoorden die worden gebruikt.  Kortom, Penguin is gemaakt om een ​​ernstige tekortkoming in het systeem van Google te verhelpen, waardoor hun algoritme werd ‘misleid’ door grote aantallen links van lage kwaliteit en de overoptimalisatie van pagina’s. Om te voorkomen dat uw website wordt gedevalueerd door Google voor spampraktijken, moet alle inhoud die u publiceert een weerspiegeling zijn van de natuurlijke taal en moeten uw methoden om links te verdienen en te bouwen als ‘veilig’ worden beschouwd.

Andere feiten over de Penguin-update

Penguin werd oorspronkelijk gelanceerd als een afzonderlijk “filter” waarmee zoekresultaten werden doorgegeven, maar in september 2016 kondigde Google aan dat Penguin onderdeel was geworden van het kernalgoritme voor het rangschikken van zoekmachines. Google-medewerker John Mueller noemde Penguin een algoritme voor de gehele site, wat betekent dat de aanwezigheid van een groot aantal links van lage kwaliteit die naar één pagina van uw website verwijzen, zou kunnen leiden tot een vermindering van het vertrouwen van Google in uw gehele website. Sommige SEO’s hebben echter beweerd dat door de iteratie van Penguin 4.0 het filter een beetje zachter is geworden zodat het niet langer hele domeinen bestraft.